Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart vem som betalar för bredbandet

Halva Kolforsen är utan bredband. Byn har nu beviljats 700 000 kronor för en utbyggnad, men någon måste lägga ut pengarna under byggtiden. Nu ber byföreningen kommunen att låna ut pengarna.

Annons

Byborna i Kolforsen har länge arbetat för en utbyggnad av bredband till den del av byn som blev utan då Telia drog fiberkabel.

Tidigare i år beviljades byföreningen 700 000 kronor från Post- och telestyrelsen för att satsa i en utbyggnad. Problemet är bara att någon måste ligga ute med pengarna tills bygget är klart. Det har inte byrådet ekonomi för.

”Vi kan bygga nästa generations infrastruktur NU och det kostar noll kronor för Ockelbo kommun eftersom det är ett fullfinansierat projekt där ingen behöver skjuta till pengar” skriver Niclas Carlson, ordförande i byrådet, i en skrivelse till kommunen där byföreningen ber kommunen att gå in som projektägare och låna ut pengarna.

Byrådet har fått svar av Magnus Jonsson (S), kommunstyrelsens ordförande, som är positiv till deras begäran. ”Min förhoppning är att kommunstyrelsen ställer sig positiv till att gå in som stöd i form av projektägare och att kommunen övertar Kolforsens byförenings redan beviljade projekt, om så ni vill” skriver Magnus Jonsson.

Kommunstyrelsen ska fatta beslut i frågan i slutet av november.

Mer läsning

Annons