Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På väg mot Sydamerika

/
  • ADIOS. I dag byter Jennifer snöiga Sverige mot ett något varmare El Salvador. Hon åker tillsammans med ABF, Unga Örnar och Latinamerikanska föreningen och målet är att ge lite tips och råd till den nystartade fritidsgården där men också att få lite nya idéer själv.

I morse lyfte planet som ska ta Jennifer Hamberg till El Salvador. Där ska hon ge tips och råd till en nystartad fritidsgård.

– Det blir det största äventyret jag någonsin varit ute på, säger 18-åriga Jennifer förväntansfullt.

Annons

Jennifer har förberett med vaccinationssprutor, lektioner i spanska och resväskan började hon packa redan förra veckan.

Jennifer fick frågan om hon ville följa med till El Salvador eftersom hon är engagerad i Unga Örnar och fritidsgården hemma i Ockelbo.

– Och jag behövde inte tänka så länge, jag tackade ja direkt, säger hon med ett leende.

Svenska föreningar

Bakom resan står Unga Örnar, ABF och Latinamerikanska föreningen som för några år sedan startade bygget av en fritidsgård i El Salvador.

– Innan allt det här visste jag inte ens vad El Salvador var, inte ens att det var ett eget land, säger Jennifer och berättar att hon nu vet att landet är otroligt fattigt, har problem med gängkriminalitet, har mycket berg och vulkaner.

Borta i tolv dagar

Jennifer och de andra åtta resenärerna blir borta i tolv dagar och det är välfyllda scheman som väntar.

– Vi ska träffa de som driver fritidsgården där och utbyta erfarenheter, berättar Jennifer som tror att El Salvadoräventyret kommer vara ett minne för livet.

– Det ska bli fantastiskt roligt att lära känna en annan kultur och jag tror att vi kan lära oss väldigt mycket av varandra, säger Jennifer.

Mer läsning

Annons