Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pannkaksfabriken har nya ägare

Pannkaksfabriken har sålts till de två öländska företagen Peken Invest och Thuressons Hönseri. Men fabriken ska bli kvar här och alla nio anställda kommer att behålla sina jobb.
– Det känns väldigt bra, säger tidigare ägaren Iris Forsberg.

Annons

Sedan Sören Forsberg gick bort i sjukdom för ett år sedan har frågorna hopat sig kring vad som ska hända med hans och hustrun Iris Forsbergs pannkaksfabrik, Margretehills Gård AB, i Ockelbo.

Nu är det klart att fabriken får nya ägare i form av Peken Invest och Thuressons Hönseri. Och de har garanterat att fabriken ska bli kvar.

Fortsätter driften

 

– Alla anställda får ha kvar sina jobb. Och fabriken fortsätter helt intakt, berättar Iris Forsberg.

Agne Thuresson, vd för Thuressons Hönseri, bekräftar också att man har för avsikt att låta verksamheten fortsätta som i dag:

– Det finns en väl fungerande arbetsorganisation på plats och jag har goda förhoppningar om att allt ska fungera trots att vi är en bit därifrån. Hade vi tänkt i banorna att flytta verksamheten hit till Öland hade vi inte köpt den, då hade vi etablerat nytt här i stället.

Planerar att växa

 

Planen är att öka både försäljning, produktion och volymer så småningom – något som i sin tur kan leda till fler arbetstillfällen, tror Thuresson.

– Margretehill har redan en etablerad marknad i Mellansverige och delar av norra Sverige. Vi hoppas att vi ska kunna tillföra flera marknader genom våra kontakter.

Sören och Iris Forsberg startade pannkaksfabriken i början av 2000-talet, som ett komplement till äggproduktionen och äggpaketeringen man hade i Forsbacka. Sedan Sören Forsberg gick bort för ett år sedan har Iris Forsberg drivit fabriken. För henne var det inget alternativ att fortsätta driva den på egen hand.

– Det var min man som skötte företaget. Jag hade trappat ner i arbetsinsats betydligt redan när han blev sjuk.

Samma bakgrund

 

Thuressons hönseri har en bakgrund som liknar Margretehills, och Peken Invest sysslar med industriell produktion av bageriprodukter. Om det blir några stora förändringar till följd av ägarbytet vill Thuresson inte avslöja:

– Initialt gör vi inga förändringar. Till att börja med ska vi lära känna verksamheten ordentligt.

Annons