Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perslundaskolan vill utöka personalen till hösten

Det är sedan tidigare bestämt att personalen på Perslundaskolan ska skäras ned med en tjänst under nuvarande läsår och en tjänst under nästa läsår.

Perslundaskolan vill nu få resurser till en 1,5 lärartjänst för nästa läsår utöver den planerade bemanningen.

Annons

Efter år 2009 tilldelades utbildnings- och kulturnämnden mindre pengar och därför bestämdes det att personalen på Perslundaskolan skulle minskas med en tjänst höstterminen år 2010 och en tjänst höstterminen år 2011.

Under vårterminen i år har Perslundaskolan haft bemanning med en tjänst mer än vad som än vad som ryms inom personalbudgeten och därför har ett underskott uppstått.

Under vårterminen har Perslundaskolan haft en bemanning på 16,4 tjänster och måste skära ned den till 13,63 tjänster i höst för att hålla sig inom ramarna på budgeten. Rektor Signhild Olsson vill att skolan ska få resurser till en 1,5 tjänst utöver det – så att bemanningen skulle vara 15,1 tjänster under nästa läsår.

– För att vi ska kunna ge stöd till alla elever som har behov så måste vi få pengar till ytterligare 1,5 tjänst. Den nya skollagen som träder i kraft 1 juli, kräver att alla elever behöver stöd ska få det, säger Signhild Olsson.

Utökningen skulle kosta 675 000 kronor per år. Om inte den här ytterligare 1,5-tjänsten skjuts till kommer det att märkas på flera områden menar hon. Fler ämnen än tidigare kommer att undervisas i helklass och specialundervisningen på grupp- och individnivå kommer att bli obefintlig.

Utbildnings- och kulturnämnden föreslås godkänna den utökade tjänsten på 1,5 tjänst för höstterminen år 2011, men nämnden har inte resurser till den.

Mer läsning

Annons