Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen prioriterad fråga i Ockelbo

/
  • GEMENSAMT BROTTSFÖREBYGGANDE. Nu har ett år gått sedan Ockelbos kommunalråd Magnus Jonsson och länspolismästaren Christina Forsberg skrev på avtalet om samverkan mellan kommunen och polisen. Nu jobbar man på att ta fram ett nytt avtal och från kommunens sida är den polisiära närvaron prioriterad. (Arkivbild från januari)

Poliser på plats, även under semestertider och när det hettar till på andra ställen i länet – det önskar Ockelbo kommun inför nästa års samarbetsavtal med polisen.

– Två poliser blir kvar i Ockelbo även 2011, men händer det saker på andra ställen måste ju alla enheter dit, och det kan ju förstås drabba Ockelbo, säger biträdande polisområdeschefen Rolf Sundqvist inför det nya avtalet.

Annons

Januari 2010 skrev kommunalrådet Magnus Jonsson och länspolismästaren Christina Forsberg på avtalet om samverkan mellan polis och kommunen.

Då kom man överens om tre prioriterade områden för året – tillgreppsbrott, skadegörelse och trygghetsfrågor.

– Polisen tittade på brottsstatistik och siffror och kommunen fick i uppdrag att lyssna på byborna och deras önskemål, säger Rolf Sundqvist som haft det polisiära ansvaret för samarbetet.

Viktigt med patrullerande

För kommunen har de två poliserna som funnits på plats i Ockelbo och patrullerat varit den viktigaste delen i samverkansavtalet.

– Det är en jätteviktig service för oss att ha poliser på plats, och det är viktigt att vi små- kommuner har samma förutsättningar för att känna oss trygga, säger kommunalrådet Magnus Jonsson som är lite oroad för hur till exempel semesterperioder påverkar den polisiära närvaron.

– De två poliserna som utgått från Gävle men haft som sin primära uppgift att vara på plats i Ockelbo kommer att vara kvar i Ockelbo, även nästa år, lovar Rolf Sundqvist.

– Men vi kan inte vara på plats överallt hela tiden och händer det något måste vi förstås skicka alla tillgängliga enheter och då kan ju även Ockelbo drabbas, säger han.

Ska skriva nytt avtal

Kommunens säkerhetsansvarige Torbjörn Hallberg ska nu tillsammans med polisen utarbeta ett nytt avtal för 2011 och förutom poliser på plats blir trafiken en viktig del.

– Trafiken i centrum har varit ett problem och det kommer att vara med vid nästa avtal, liksom poliser på plats, förstås, säger Hallberg och berättar att kommunalrådet Magnus Jonsson och länspolismästaren Christina Forsberg kommer att skriva på det nya avtalet någon gång efter nyår.

Mer läsning

Annons