Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prinsens gymkedja sväller

/

Omsättningen i prins Daniels gymkedja ökade kraftigt i fjol, tack vare en nyöppnad anläggning i Solna.

Men bara delar av verksamheten bär sig och nyligen genomfördes en nyemission.

Annons

Samtliga bolag i den företagssfär som, under varumärkena Balance och Master Training, driver exklusiva gym i Stockholm med omnejd har nu lämnat in årsredovisningar för 2009 till Bolagsverket.

Daniel Westling hade fram till och med slutet av fjolåret styrelse- och/eller vd-uppdrag i flera av bolagen, men är numera endast passiv delägare i sfären.

Ett av de rörelsedrivande bolagen, Balance på Stureplan AB, redovisar en ökning av omsättningen från 18,0 miljoner kronor 2008 till 20,7 miljoner kronor 2009, trots den lågkonjunktur som slog till i fjol.

Fler medlemmar

Men det är systerbolaget Balance Solna AB som står för den mest explosiva tillväxten. Intäkterna ökade från en (1) krona 2008 till 9,9 miljoner kronor 2009. Förklaringen är att bolaget under förra våren öppnade sin första anläggning.

”Etableringen har varit framgångsrik med en god medlemstillströmning”, heter det i årsredovisningen.

Sammantaget har de två Balance-anläggningarna närmare 5 000 betalande medlemmar.

För Master Training AB, ytterligare ett rörelsedrivande bolag i sfären, minskade omsättningen något från 15,1 miljoner 2008 till 14,6 miljoner kronor 2009. Men bolaget är å andra sidan det enda av de tre som är lönsamt. Vinsten före skatt i fjol var 0,3 miljoner kronor, jämfört med 0,6 miljoner året före.

Låg soliditet

Master Trainings ledning tecknar också framtiden i ljusa färger. Omsättningen väntas under 2010 öka med cirka tio procent, och rörelseresultatet öka kraftigt till omkring en miljon kronor, enligt årsredovisningen.

De två Balance-bolagen blöder i varierande grad. Balance Solna gjorde en förlust i fjol på 42 000 kronor, medan Balance på Stureplan förlorade 3,2 miljoner kronor.

En extra bolagsstämma i moderbolaget Balance MT AB, som ägde rum den 8 juni i år, beslutade enhälligt om en nyemission som tillförde kassan 2,0 miljoner kronor.

Kanske behövs ytterligare kapitalinjektioner i de rörelsedrivande bolagen: Soliditeten, som speglar ett företags finansiella ställning, är överlag låg. Vid årsskiftet låg den kring 13 procent i samtliga tre bolag.

Mer läsning

Annons