Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rallare invaderar Ockelbo

/
  • Husvagnarna har intagit Ockelbo. 100 järnvägsarbetare sliter både dag och natt för att byta ut delar av rälsen som är gammal och trasig.

100 järnvägsarbetare jobbar natt och dag med att fräscha upp rälsen mellan Ockelbo och Storvik.

Det är anledningen till alla dessa husvagnar som har invaderat både campingar och parkeringsplatser runt om i Ockelbo.

Annons

Den som vill campa med sin husvagn i Ockelbo med omnejd får lov att avvakta en månad eller så. Det är nämligen proppfullt på både Medskogssjöns och Ockelbo camping och husvagnarna har dessutom invaderat parkeringen vid järnvägsstationen.

– Vi är ungefär 100 järnvägsarbetare här som jobbar med att byta ut rälsen mellan Ockelbo och Storvik, berättar Kalle Lång som är en av de orangeklädda järnvägsarbetarna som har flyttat in i en husvagn medan det intensiva arbetet vid järnvägen håller på.

Snabbare tåg på nya rälsen

När den nya rälsen är på plats kan godstrafiken utökas och nyare och snabbare tåg kommer att kunna trafikera sträckan.

Fram till november blir järnvägsarbetarna, som kommer från alla delar av Sverige, kvar i Ockelbo.

– En av vagnarna körs av gubbar som är inhyrda från Tyskland, säger Kalle Lång och berättar att rälsbytet är ett jätteprojekt som leds av Infranord.

Persontrafiken mellan från och till Ockelbo kommer inte att påverkas, mer än några spårbyten, eftersom järnvägsarbetet bara pågår vissa tider.

– Vi jobbar väldigt intensivt och framför allt på kvällar, säger Kalle Lång och berättar att de slutar någon gång kring 03.00 på nätterna.

Mer läsning

Annons