Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksväg 272 flyttas?

Nya gång- och cykelvägar, ett resecentrum vid järnvägen – och att riksväg 272 flyttas. Det är vad som behövs i Ockelbo kommun. Nu ska Region Gävleborg utreda hur mycket man har råd att åtgärda.

Annons

Att ha riksväg 272 rakt igenom samhället är ingen idealisk lösning. Trafiken på vägen är tung och det är inte tryggt för dem som rör sig till fots, särskilt i norra delen av Ockelbo tätort. Det tycker Region Gävleborg, som nu föreslår att man flyttar riksväg 272 närmare järnvägen.

Det är efter att man under hösten, på uppdrag av regeringen, besökt alla länets kommuner och tagit fram förslag på vad som behöver göras i respektive kommun. I slutändan ska det resultera i en regional infrastrukturplan.

– Vi har inte hunnit så långt ännu, det här är fortfarande i planeringsstadiet, säger Alf Forbergskog på Region Gävleborg.

I Ockelbo handlar andra förslag till förändringar om att ordna en gång- och cykelväg från kyrkan ner mot Wij trädgårdar, och att satsa på ett ordentligt resecentrum vid järnvägsstationen. Arbetet med infrastrukturplanen kommer att pågå under våren och vilka förslag i Ockelbo som ska prioriteras är fortfarande oklart.

Annons