Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosträff på Wij trädgårdar

Hallå, där Lars Krantz som anordnat rosdagarna på Wij trädgårdar I Ockelbo för sjätte året i rad. Allmänheten har återigen fått tillfälle att lukta och titta på massor av rosor samt fått sina blommor bedömda av tillresta rosexperter.

Annons

 

Hur många besökare hade ni i helgen?

 

– Jag kan inte svara exakt på det, men ungefär 1 500. Det är något sämre än förra året och beror nog mest på det ostadiga vädret. Förra året hade vi toppenväder hela helgen.

 

Hur har årets rosdagar varit?

 

– Jättefina. Det var många som tog med sina rosor och ville ha dem namngivna. Rosexperterna var väldigt nöjda.

 

Har det dykt upp några okända eller speciella rosor?

 

– Ja, det var några som inte gick att bestämma och experterna tog de blommorna med sig tillbaka för att forska vidare på.

 

Något nytt på gång inför nästa år?

 

– Ja, det är klart. Vi planerar att plantera rosor från plantskolor i Tyskland och England, till exempel Austin och Kordesrosor. Skolorna är väldigt villiga att prova sitt sortiment här.

 

Vad är ditt tips för att man ska få rosorna att toktrivas?

 

– Som vanligt ska man ge dem generöst med jord och näring. Sedan ska de placeras där du helst själv vill stå - nämligen på ett soligt och lugnt ställe.

 

Hur var intresset för rosenfotbaden?

 

– Ha ha, det var ganska många som passade på att bada sina fötter i rosenblad, till och med under söndagseftermiddagen då det hällregnade.

 

 

 

Mer läsning

Annons