Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir Victoria och Daniels besök i Ockelbo

/

Nu börjar Victoria och Daniels besök i Ockelbo att ta form.

Möten med Ockelbobor, rundtur i byarna och försommarfest står på programmet och besöket avslutas – på Gävletravet.

Annons

Tre dagar kommer kronprinsessan Victoria och prins Daniel att tillbringa i Gästrikland. Torsdag 19 maj klockan 11 anländer paret till Ockelbo och besöket avslutas på lördag på Gävletravet där Daniel ska vara prisutdelare för ett nyinstiftat lopp som kallas just Prins Daniels lopp.

Programmet däremellan är ännu inte helt spikat – det väntas bli färdigt under nästa vecka – men klart är i alla fall att torsdagen ska ägnas åt möten med Ockelbobor och på fredag blir det rundtur i byarna Lingbo, Jädraås och Åmot samt ett stopp på landsbygdscenter i Åbyggeby. Innan det är dags att bege sig till prisutdelningen på travet hinner Daniel och Victoria också med att på förmiddagen besöka försommarfesten på Wij Trädgårdar.

Försommarfesten är öppen för allmänheten men det blir också andra festligheter som bara är för speciellt inbjudna gäster. På torsdagskvällen ordnar landshövdingen en bjudning för kronprinsessparet på Gävle Slott och på fredag kväll är det Ockelbo kommun som är middagsvärd i Kulturmagasinet på Wij Trädgårdar.

Mer läsning

Annons