Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här ska en film ses i Ockelbo

/
  • Erik Jonsson med sin dyrgrip, snöskotern som haft en huvudroll i teatern, serien och filmen Pistvakt. Märket: Ockelbo 300 givetvis
  • Mer än 300 biobesökare på 170 skotrar kom till Felmuren för att titta på Pistvakt. Publikrekord för en filmvisning i Ockelbo.
  • Mer än 300 biobesökare på 170 skotrar kom till Felmuren för att titta på Pistvakt. Publikrekord för en filmvisning i Ockelbo.
  • Film är bäst i skogen. Det är Ockelbo skoterklubbs nya slogan. Söndagens skoter drive in blev en stor succé.
  • Ulrika Karlsson tog med sig Ludvig, Hjalmar och Josefin, alla med efternamnet Sandin, till utepremiären av filmen Pistvakt, visad på skoterbiografen i Felmuren.
  • Erik Jonsson med sin dyrgrip, snöskotern som haft en huvudroll i teatern, serien och filmen Pistvakt. Märket: Ockelbo 300.
  • Skoteråkare på väg på bio. Folk kom från Järvsjö, Järbo, Sandviken, Hamrånge och Gävle för att vara med om världens första skoter drive in.

Pistvakt på bioduken och 170 snöskotrar i salongen.

Så ska bio ses i Ockelbo.

– Det här är känsla, tyckte Ulrika Karlsson, en av besökarna på världens första skoterbiograf.

Annons

Det blev dundersuccé när Ockelbo skoterklubb på söndagen bjöd på gratis drive in-bio vid klubbkojan i Felmuren, mitt ute i skogen mellan Ockelbo och Hamrånge.

Strax innan filmen skulle började hade arrangörerna räknat till 170 snöskotrar, vilket innebar ungefär dubbelt så många biobesökare.

– En tillräckligt galen idé för tillräckligt galna människor, myste klubbordföranden Bo Heimer medan några av hans arrangörskamrater fick slänga sig på skotrarna och åka tillbaka till Ockelbo för att handla mer varor till hamburgerförsäljningen sedan köerna blivit längre än någon kunnat ana i förväg.

Folk kom på skotrar från Järvsö, Sandviken, Järbo, Gävle, Hamrånge och, naturligtvis, Ockelbo för att se kultfilmen Pistvakt som den ska ses, sittande på en snöskoter långt ute i skogen.

– Välkommen till Svea rikes första skoterbiograf, sade Sven-E, storebror i brödratrion från Svartlien, i en förinspelad hälsning från skådespelaren Lennart Jähkel.

– Men kom ihåg, varnade han, låt hojten vänta tills ni är tillbaka i Bodegan.

På plats i Felmuren fanns en annan huvudrollsinnehavare från teatern, serien och filmen Pistvakt. Nämligen snöskotern, en Ockelbo 300 från 1973, som är bröderna Marklunds favoritfordon.

– Vi var ned med tre olika skotrar innan de blev nöjda, berättade ägaren Erik Jonsson.

Själv är han en av Pistvaktgängets allra mest hängivna fans. Filmen har han sett förr.

– Ja, sådär en 50 gånger kanske. De har verkligen träffat i skildringen av Norrland och skoterkulturen. Det är visserligen grovt överdrivet. Men jättebra.

– Det här är kult, tyckte Monika Rönnulund och Åsa Frank.

– Vilken jättebra idé med skoterbiograf och vilken känsla, sade Ulrika Karlsson.

Redan i går pratades det om nästa års uppföljare.

– Då kanske det blir skoterbingo eller skoterdans. Vi får se, sade Bo Heimer.

Mer läsning

Annons