Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vill Ockelboborna ta emot Daniel och Victoria

/
  • Är det här något för kronprinsessparet? Det tycker i alla fall den som tipsat om det.

Dansande barn, plockmat från en grill på Rönnåsen – och en rundtur på Missionskyrkan. Det skulle vara en del av programmet för Daniel och Victoria om Ockelboborna själva fått bestämma över det officiella besöket.

Det framgår av de inbjudningar som skickats in till kommunen.

Annons

Om åtta veckor sitter Daniel och Victoria kanske under ett tälttak på Rönnåsen och äter en plockbuffé av lokalproducerad mat från grillen. Dessförinnan har de gått en skytteslinga i skogen med varsin pilbåge, tillsammans med eventföretaget Ockelbo Adventure.

Efter maten kan det bli en rundtur på järnåldersgravfältet Fornvi vid Bysjön där en arkeolog från Länsmuseet berättar om miljön. Dagen innan har de kanske besökt Missionskyrkan, Atlings eller Åbyggeby skola där skolans elever hållit en dansuppvisning. Åtminstone skulle schemat kunna se ut så om man utgår från vilka som hört av sig till kommunen och bjudit in kronprinsparet på besök.

– Jag tycker att det är ett stort intresse, säger Monica Järnkvist som samordnar besöket.

Sammanlagt är det ett tiotal personer, verksamheter och företag som hört av sig. Men enligt Järnkvist är det inte alls säkert att det blir just dessa man kommer att besöka.

– Vi ska sätta ihop en programidé och gå igenom den med hovet. Därefter kan det bli så att vi själva kontaktar dem vi vill besöka. Grunden är att de ska få möta Ockelbobor och så vill vi visa upp byarna, naturen och det vi har här i Ockelbo.

När det slutliga programmet ska vara färdigt är fortfarande oklart.

Mer läsning

Annons