Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista träffen för unga mammor

/
  • Mammaträffar. Hela hösten har ett gäng unga mammor träffats på onsdagar för att byta erfarenheter. Närmast kameran sitter Evelyn Sundin med Vincent som är alldeles nyfödd och bara en vecka gammal. I bakgrunden syns sex veckor gamla Isabella Rojales Bertilsson med mamma Daniela Rojas och fyra veckor gamle Christoffer Ramström med mamma Heidi Ramström.
  • Med hela hösten. Sex veckor gamla Isabella Rojas har följt med mamma Daniela Rojas på föräldraträff på Familjecentralen i Ockelbo. Hela hösten har ett gäng unga mammor träffats på onsdagar för att byta erfarenheter. I bakgrunden sitter Evelyn Sundin med Vincent som är alldeles nyfödd och bara en vecka gammal.

Tips och råd om sömn, både för föräldrar och barn, var ämnet för sista föräldraträffen på Familjecentralen i Ockelbo.

– Det är roligt att träffa andra mammor i samma situation, säger Daniela Rojas som har med sig sex veckor gamla dottern Isabella.

Annons

Varje onsdag eftermiddag har ett gäng unga mammor och någon pappa träffats på Familjecentralen under hösten. Minstingen Vincent Sundin, en vecka gammal, föddes lagom för att hinna med att träffa de andra bebisarna och mammorna på terminens sista träff.

– Det var han vi väntade på, säger mamma Evelyn Sundin med ett leende och berättar att hon varit med på föräldraträffarna under graviditeten.

– Det kan vara skönt att få komma bort lite hemifrån, konstaterar hon.

Även Jeanette Edman har varit med under graviditeten och i dag har hon med sig Lucas som är en och en halv månad gammal och just för dagen lite missnöjd.

– Det är roligt att få komma hit och träffa andra mammor, säger hon om de välbesökta träffarna.

Gruppen som träffas på onsdagar är särskilt anpassad för lite yngre nyblivna föräldrar och barnen är mellan ett år och en vecka gammal.

– Vi har märkt att många känner sig bekvämare när man träffar nyblivna mammor som är i samma ålder, säger distriktssköterskan Margareta Olsson som i går tipsade om läggrutiner och sömn.

Mer läsning

Annons