Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skarp kritik mot kontantslut

/
  • Upprörda privatpersoner och föreningsrepresentanter tågade från Swedbank till badhuset där de ställde Ockelbokontorets chef Malin Lindfors till svars för varför banken slutar hantera kontanter från 10 april.
  • ”Jag har laddat länge. Nu vill jag veta hur jag ska kunna få ut mina pengar om jag vinner 30 000 på travet till exempel? Och börja inte med de där jävla postväxlarna eller pengar på kontot. Jag vill ha kontanter som jag alltid har haft, det vill vi äldre”, säger Gunnar Hellström upprört till Swedbanks kontorschef Malin Lindfors som i går träffade upprörda privatpersoner, företag och föreningar som vill ha kvar kontanthanteringen på banken i Ockelbo.
  • Malin Lindfors är kontorschef på Swedbank i Ockelbo. I går fick hon det hett om öronen när Ockelboföretagaren Krister Larsson hade samlat ett 50-tal företagare, privatpersoner och föreningar som protesterade mot Swedbanks beslut att dra in kontanter. ”Jag har ringt runt personligen och är jättenöjd att så många kom. Det här är en viktig fråga för oss alla om vi vill att Ockelbo ska fortsätta leva”, säger Larsson.

Skarp kritik och upprörda kunder mötte Swedbanks kontorschef Malin Lindfors, när hon i går ställdes till svars för beslutet att dra in all kontanthantering i Ockelbo.

– Ni har skjutit över rånrisken på oss äldre, och ni visar att ni struntar i kunderna, säger en mycket uppretad Gunnar Hellström.

Annons

Swedbanks kontorschef Malin Lindfors fick det hett om öronen i går.

Klockan 8.00 startade hon dagen med att förklara beslutet om indragna kontanter för Service och Handel.

– Vi känner oss små och svaga mot stora banken, därför behövde vi samlas och tillsammans ställa Swedbank till svars, säger Ockelboentreprenören Krister Larsson, som tagit initiativet till träffen.

Under en timme manglades Malin Lindfors av de ilskna lokala småföretagarna, som var ängsliga över hur kontanthanteringen ska gå till i framtiden, särskilt under Ockelbo Marknad.

Beskedet blev att fortsätta använda serviceboxen och att det finns planer på en insättningsautomat i Ockelbo.

Lindfors fick sedan hasta vidare till badhuset där en än mer arg samling föreningsrepresentanter och privatpersoner väntade.

Föreningarna undrade över växlingsmöjligheterna och privatpersonerna krävde en insättningsautomat inne på bankkontoret i Ockelbo, där rånrisken är mindre.

– Ni kommer att kunna använda serviceboxen. Och jag vet att ni inte vill höra mig hänvisa till Sandviken, men där finns en insättningsautomat, svarar Malin Lindfors på frågan om hur kunderna ska kunna sätta in pengar på kontot i framtiden.

– Säg inte att jag ska åka till Sandviken för att sätta in och ta ut mina pengar. Då kan jag lika gärna ha dem i madrassen. Ni bryr er inte om oss kunder, svarar Gunnar Hellström, som hade laddat hela förmiddagen för att ställa Swedbankchefen till svars.

I bänkraderna osade missnöjet och flera undrade upprört vad Swedbank tror att de ska vinna på att slopa kontanterna.

– Gör inte det här om ni vill behålla oss som kunder, uppmanade Krister Larsson.

Bland besökarna fanns också en rädsla över att indragna kontanter är starten på en avveckling av bankkontoret i Ockelbo.

– Kontoret ska vara kvar i Ockelbo. Vi ska inte lägga ner, svarade Malin Lindfors bestämt.

Mer läsning

Annons