Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoltidningen fick drömintervjun

/

Uppvaktad av kvällstidningar och media från hela Europa valde Daniel Westling att ge sin första exklusiva intervju till – skoltidningen En Spänn hemma i Ockelbo.

Annons

Skoltidningen En Spänn hade utnämnts till Årets Skoltidning 2002 men året därpå kom man trea. Det var redaktionen inte alls nöjd med utan man bestämde sig för att satsa högre inför nästa tävling.

– Jag sa att vi behövde en intervju som ingen annan hade och då kom Daniel Westling upp på förslag, berättar läraren Ulf Gräsberg.

Westling tackade ja och tre högstadieelever fick träffa honom för att intervjua och ta bilder. Han berättar i intervjun bland annat om hur han brukade tillbringa somrarna vid Sjöbacken, att hans favoritband är Kent och att han vill ha familj om ”tio år”.

På en av bilderna står han i kemisalen på Perslundaskolan, där han avslöjar att man på hans tid inte fick lämna klassrummet innan man kunde rabbla kemiska formler utantill.

– Vi fick ställa oss på led och genomgå testet, berättar han i En Spänn.

Intervjun ledde till att En Spänn för andra gången utnämndes till Årets Skoltidning och det är fortfarande stor efterfrågan på numret där intervjun publicerades, nummer ett 2004, som förutseende nog trycktes upp i 15 000 exemplar.

– Vi får beställningar hela tiden, minst en gång i veckan.

På Perslundaskolan har man också vant sig vid att intresset för Ockelbosonen är stort. Skolans före detta rektor Monica Lundström avslöjade i en intervju i somras att det finns en färdig mapp i källaren med alla papper, betyg och annat som har med Westling att göra – en mapp som ständigt efterfrågas av media.

Annons