Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart klart för vindkraft på Mårtensklack

Bygg- och miljönämnden föreslås säga ja till anläggningen av tre vindkraftverk på Mårtensklack söder om Brattfors. I en pågående utredning pekas området ut som ett av de områden kommunen tycker lämpar sig för vindkraftverk.

Annons

Företaget Eolus Vind vill bygga tre vindkraftverk på Mårtensklack och nu väntas bygg- och miljönämnden godkänna ansökan.

Ärendet har varit ute på remiss och man har fått in en del synpunkter bland annat från närboende, Luftfartsverket och Länsmuseet. Bland annat poängterar Luftfartsverket att det finns områden kring Gestrike Airport där det inte får finnas några höga hinder.

I kommunen pågår just nu en utredning kring en fördjupad översiktsplan för vindkraft. I den pekas Mårtensklack ut som ett kommunalt vindkraftsområde.

Företaget har redan fått bygglov för åtta vindkraftverk mellan Jädraås och Järbo. I maj ansökte Eolus Vind om att få bygga en vindkraftpark – på Mårtensklack, intill vandringsleden Gästrikeleden. Sammanlagt handlar ansökan om tre vindkraftverk som ska stå på Mårtensklack, drygt tre kilometer söder om Brattfors. Kraftverken ska vara maximalt 160 meter höga.

Annons