Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snön tvingar fram extra vägavgift

/
  • PENGARNA RÄCKER INTED Ockelbo vägförening. All snö som har kommit gör att föreningen måste ta ut en extra vägavgift av sina medlemmar för att pengarna till vägskötseln ska räcka.

Ockelbo vägförening kommer att ta ut en extra vägavgift från sina medlemmar i år. För pengarna till snöröjning och annan vägskötsel är på väg att ta slut.

Annons

Om inte en extra avgift tas ut, kommer inte pengarna till vägskötsel att räcka under hela året.

– Vi har snart slut på pengar. Det beror på all snö som har kommit, säger Anders Lundström, ordförande i Ockelbo vägförening.

Centrala Ockelbo

Föreningen har ansvar för skötseln av vägarna i centrala Ockelbo. Alla husägare i Ockelbo måste betala en vägavgift, som föreningen använder för att finansiera vägskötseln. Ockelbo vägförening har ungefär 500 medlemmar.

Hittills i år har snöröjningen kostat föreningen 500 000 kronor under januari och februari. Under hela år 2010 kostade den 1,2 miljoner kronor. På ett styrelsemöte på torsdagen beslutade styrelsen om en extra vägavgift.

Dyrt med snöröjning

– Det här innebär att det är ebb i kassan. För att få bort all snö som har kommit kostar mycket pengar och för att klara det här året måste vi nu ta ut en extra avgift, säger Anders Lundström.

Normalt betalar varje husägare en vägavgift en gång per år. Hur hög avgiften är beror på hur stort huset och tomten är. För en medelstor villa får en husägare betala ungefär 850 kronor per år i Ockelbo.Mari Haglund

Mer läsning

Annons