Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sopplunch har blivit mötesplats

/
  • Stamgäster. Karin Waller och Gunni Enerhall är stamgäster på sopplunchen i Kyrkans hus. De tycker att det är ett bra sätt att äta gott i trevlig gemenskap.
  • Husmor. Marta Richardsson är husmor i köket. Soppluncherna har blivit allt populärare, i början kom det ungefär 15 personer och nu brukar de vara mellan 40 och 60 stycken.
  • Får beröm. Husmor Marta Richardsson serverar gästen Karin Waller en tallrik morotssoppa. ”Vi brukar få mycket beröm för våra soppor och efterrätter,” säger Marta.

Första onsdagen i varje månad serveras det sopplunch i Kyrkans hus i Ockelbo och luncherna lockar allt fler besökare.
– Det har blivit lite som en mötesplats där folk träffar vänner och bekanta. Fler och fler kommer hit, det har ökat mycket sedan starten, säger Marta Richardsson, husmor.

Annons

Det här är tredje säsongen som det serveras sopplunch i Kyrkans hus. Marta Richardsson är husmor i köket och har jobbat där i elva år.

– I början var det kanske runt 15 stycken och nu brukar det komma mellan 40 och 60 personer. Förra gången var vi 63 – det är rekord, säger hon.

Alla ska ha råd

Tanken är att alla ska ha råd att gå dit och äta. Varför det har blivit så populärt vet inte Marta Richardsson.

– Kanske är det för att det inte finns så många lunchställen i centrala Ockelbo, säger hon.

Marta Richardsson tycker inte att hon kunde arbeta på en bättre plats.

– Det här är drömjobbet för mig. Jag trivs jättebra, säger hon.

Soppa med dessert

Varje gång serveras det en ny soppa med dessert. Den här onsdagen är det morotssoppa med semla till efterrätt. Soppan får högsta betyg av stamgästen Karin Waller.

– Jättegod. Jag brukar vara här varje gång och det är alltid gott och trevligt. Här träffar jag många vänner och bekanta och många av oss är engagerade i kyrkan och jobbar där tillsammans, säger hon.

Mer läsning

Annons