Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta fram en skördare åt kronprinsessan

Annons

Hej och välkomna, Daniel och Victoria!

Det blir stressigt det här. Tjopp, tjopp från det ena stället till det andra.

Programmet är klanderfritt i det stora hela, även om jag inte begriper varför ni ska tillbringa hela halva lördan på travet, när det finns så mycket mer i Ockelbo. Spela V75 kan ni göra hemma eller slänga in en rad på Centrumkiosken.

Men om ni nu prompt ska dit, missa inte franska bulldoggen Bosse, skönast på stallbacken.

Vissa stopp gillar jag mer än andra; ett besök på bibblan är kanon, där kan ni ta den verkliga tempen på byn hos kommunalrådets informella rådgivare, gammelgänget som kommer och läser tidningen på mornarna. Lunch på Perslunda är suveränt tänkt, jag litar på att Daniel berättar de väsentliga detaljerna om hur man firade Luciavaka i elevrummet på hans tid.

Man blir ju lite orolig för att du Victoria, inte kommer härifrån med de rätta kunskaperna om Ockelbo. Det kan ju hända att ingen på Rebit vill avslöja att det begravdes en getabock under asfalten utanför den gamla Rebit-fabriken, numera Ostpacken. Ja, det råkade bara bli så en gång, jag kan berätta mer sen.

Tvätten får ett besök! Förmodligen mörkas tvätteriets förflutna, tiden då man hade stora problem med stölder. Förlåt, men det var inte bara jag som tyckte att de gröna operationspösbyxorna och I 14:s blå gympashorts var ruskigt sköna. Och det fanns ju så många.

Så kort stund ni ska vara i Lingbo. Psst! Det pågår en fejd kring lägergården där, om ni vill passa på att göra nytta, gå dit och medla fred. Ingen fortsätter att bråka när en kronprinsessa tagit dem i örat och viskat: Tänk på barnen.

I Jädraås ska tydligen några ”företagare lämna information om sina verksamheter”. Jag hoppas verkligen att det inbegriper en av de största händelserna i byns historia, nämligen när Kjella på macken tog upp jakten på två rånare, sköt skarpt med revolver genom deras bilruta och svedde den ena rånarens näsa.

Fredagens tema är ”byarna, naturen och skogarna”. Då blir det Åmot, så klart.

Fiske vid Byströmmen i all ära. Men visst hade det varit roligare att köra Ivarssons skördare i skogen? Eller krypa ner i ett björnide på Lustigknopp?

Lyckligast blir jag över att ni går på parken, men då måste du Daniel, lova att berätta om parkens storhetstid när det kom 2 000 pers fredag–lördag vecka efter vecka. All respekt, men det ska bli intressant att se om ni drar lika mycket folk som Swänzons en Skogsfolkets dag 1982.

I Åbyggeby ska ert bröllopspresentläger hållas, klart ni ska dit och titta. Jag hoppas de hunnit städa undan efter vårt 30-årsjubileum med 9:orna från 1981 i lördags. Det står inte på förrän det är din tur, Daniel.

Wij har ni sett förut. Men jag förstår att det är svårt att säga nej, det är det för oss på tidningen också när Lars Krantz vill att vi ska komma. Men middag i Kulturmagasinet blir rackarns trevligt för er, ta ton till Ockelbovisan vid bordet och den sista republikanen i lokalen faller.

På något sätt hade det varit roligt om ni ville visa oss någonting i stället, som hur ni gräddar era egna pannkakor, eller om ni guidade oss längs er favoritslinga någonstans i Böleskogen.

Men, det får bli en annan gång. Det kommer fler chanser.

Mer läsning

Annons