Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejkväll succé i Jädraås

/
  • NÖDJA. Elsie-Britt Eriksson och ordförande Elisabeth Hemmingsson från byarådet är glada över uppslutningen.
  • MODEVISNING. En rad lokala mannekänger visar upp kläderna som finns till försäljning. Här är det Marianne Nilsson som modellar i jeanskavaj och ljusa byxor.
  • MODELL. Raja Johansson från Jädraås är en av modellerna som visar upp kläder under tjejkvällen i Jädraås.

En hel kväll ägnat åt fika, shopping och gemenskap – det är ett vinnande koncept i Jädraås. Sedan byarådet började ordna tjejkvällar för tre år sedan har intresset vuxit.
– Jag känner inte igen hälften av alla som är här, konstaterar Elsie-Britt Eriksson glatt.

Annons

Munter stämning råder i samlingslokalen i Jädraås folkets hus. På scenen står Monica Sandberg, underklädesförsäljare, och håller en handgriplig demonstration av exakt hur man ska ta på sig en behå.

– Det här blir den snabba varianten, ni som känner mig vet att jag kan prata länge om behåar, säger hon och publiken skrattar.

Sandberg är en av de tiotalet försäljare som kommit till tjejkvällen för att demonstrera och sälja sina varor. Besökarna får se en modevisning, strosa runt och titta, ta en fika och delta i utlottningar av priser som säljarna har skänkt. Smycken, kläder och skönhetsprodukter hör till det som säljs.

– Från början var det tänkt som en social sammankomst. För att få träffa andra lite. Jädraås är en liten by och här händer det inte så mycket, säger Elsie-Britt Eriksson från arrangerande byarådet.

Men på tre år har ryktet spridit sig och trots att man inte annonserar om sina tjejkvällar kommer det betydligt fler kvinnor än bara Jädraåsborna.

– Nu har vi räknat 97 personer som kommit och köpt fikabiljett. Det är folk både från Ockelbo och Järbo. Jättekul, tycker Elsie-Britt.

Mer läsning

Annons