Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Tufft att hålla budget”

/
  • flyttar till vibacka. Korttidsboendet Smultrongården kommer att flytta till nya lokaler i Vibacka. Mats Åstrand (S) ordförande i socialnämnden tror att det blir svårt för korttidsboendets verksamhet att hålla den budget som lagts.

Budgeten för korttidsboendet Smultrongården är lagd på 2,1 miljoner kronor för år 2011. Mats Åstrand (S) ordförande i socialnämnden tror att det blir tufft att hålla budgeten.

Annons

– Jag tror inte att den budget som har lagts fram kommer att hålla, det är min personliga åsikt. Men jag hoppas att jag har fel, säger han.

På måndagen fattade kommunfullmäktige beslutet att korttidsboendet Smultrongården blir kvar i Ockelbo och flyttar in i nya lokaler i Vibacka.

Att hyreskostnaderna ökar när verksamheten får nya lokaler och att korttidsboendet tidigare år haft svårt att hålla budget tycker Mats Åstrand talar för att budgeten blir tuff att hålla.

– Men om budgeten faktiskt kommer att hålla eller inte är för tidigt på året för att säga något om, säger han.

Bemanningen för Smultrongården är satt till 3,93 heltidstjänster i år, vilket är samma bemanning som fanns i budgeten för år 2010. Verksamhetens budget för förra året var 1,9 miljoner kronor.

– Nu är bemanningen helt enligt budget. Problemet tidigare har varit att de har dragit över budgeten av olika skäl. Ambitionen är alltid att hålla budget och min bedömning är att det inte finns några skäl till varför de inte skulle göra det i år. Personalen har gjort ett jättebra jobb med att ta fram den, säger Thomas Norlén, enhetschef för LSS.

Mer läsning

Annons