Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Glada vinnare i prinsloppet

/

Daniel och Victorias besök i Ockelbo och Gävle avslutades med ett besök på Gävletravet på lördagseftermiddagen.

Annons

Omkring 8 000 personer fick se paret göra entré i en vagn dragen av legendariska Järvsöfaks och med Jan-Olov Persson vid tömmarna innan det var dags för både kändislopp och första upplagan av loppet som döpts efter prinsen.

Ekipaget med Daniel och Victoria eskorterades upp från stallbacken till travbanan av två ystra vita hästar med ryttare från beridna högvakten. Paret vinkade glatt till publiken – som dagen till ära bestod ungefär 3 000 fler åskådare än en vanlig V75-dag, säkert lockade av både strålande sol och kunglig glans

Landshövding Barbro Holmberg och Gävletravets ordförande Göran Blom hälsade välkomna vid avstigningen vid vinnarcirkeln.
– Jag vill särskilt tacka Prins Daniel för att han hedrar sin hemmabana och sitt hemmalän på det här sättet, sa Barbro Holmberg innan det var dags för Skutskärstjejen Clara Hagman, numera sångerska i Ace of Base att framföra nationalsången.

I kändisloppet började Brynässtjärnan Jakob Silfverbergs häst galoppera redan i starten, medan det blev rafflande körning mellan Thomas Brolin och Jessica Almenäs, där det inte gick att urskilja någon vinnare ens genom målfoto.

Programledaren och den före detta fotbollsspelaren utropades fick därför gemensamt överräcka en prischeck på 30 000 kronor till kronprinsessan Victoria, som går till hennes fond för funktionshindrade och kroniskt sjuka barn.

Klockan 15.20 var det dags för start i HKH Prins Daniels lopp. Segrade gjorde travprinsessan Viola Silas med Fredrik Persson som strålande glad kusk.


Prins Daniel förrättade prisutdelning och överräckte förutom en halv miljon kronor även det 17 kilo tunga vandringspriset som designats av glaskonstnären Gunnar Cyrén.

Mer läsning

Annons