Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Utvisa utan rättegång"

/
  • Conny Malmgren.

Conny Malmgren (SD) gillar en högerextrem tidning på Facebook. Han sprider också muslimfientliga länkar och länkar från rasistiska hatsajter.

Annons

LÄS OCKSÅ:

SD-politikernas hat på Facebook

Nämndeman sprider hat

Roger Hedlund: "Inget iögonfallande"

Nordström: "Det vi avslöjar är sanningen"

Conny Malmgren (SD) delar en länk på Facebook från Efterlyst. Länken handlar om några misstänkta gärningsmän med utländsk bakgrund. "Utvisa direkt utan rättegång" är hans kommentar.

Malmgren sitter i Ockelbos kommunfullmäktige för rasistiska Sverigedemokraterna.

I ett annat Facebookinlägg resonerar Conny Malmgrens Facebookvänner om vad som skulle hända om de flyttar till Iran eller Irak.

"Där skär dom huvudet av oss" säger en person, och Conny Malmgren trycker "gilla" på kommentaren.

På sin Facebooksida gillar han Nationell Idag, det högerextrema partiet Nationaldemokraternas tidning. Conny Malmgren delar vidare länkar från de rasistiska hatsajterna Avpixlat och Exponerat, samt Fria Tider - som SD:s vikarierande partiledare Mattias Karlsson beskrivit som "styrd av neofascistiska krafter".

I en länk som Conny Malmgren delat pekas afghanska män ut som våldtäktsmän. I ett blogginlägg som Conny Malmgren har delat skriver bloggaren att muslimska invandrare kommer från "primitiva forntidskulturer", som "förtrycker, könslemlästar, våldtar och misshandlar sina kvinnor och mördar sina egna barn". Inom muslimsk kultur är det legitimt att våldta kvinnor som inte är beslöjade, skriver skribenten i länken.

Conny Malmgren ger inga kommentarer till Arbetarbladet när vi ställer frågor, utan hänvisar till Jonny Lindblom, SD:s gruppledare i Ockelbo.

Du skriver "Utvisa direkt utan rättegång"?

– Hej då, säger Conny Malmgren och lägger på.

Han svarar sedan inte på samtal eller sms.

UPPDATERING:

Roger Hedlund, ordförande i SD Gävleborg, har via mejl förmedlat en kommentar från Conny Malmgren, angående länken där muslimska invandrare pekas ut som våldtäktsmän.

Så här skriver Roger Hedlund i mejlet:

"Kommentarer från Conny Malmgren:

Jag inser problematiken med att länka artiklar för hastigt.

I grova drag såg jag artikeln som viktig i samhällsdebatten men klumpigt nog missade jag de felaktiga generaliseringar av muslimer i allmänhet som framkommer längre ner i texten."

LÄS OCKSÅ:

SD-politikernas hat på Facebook

Nämndeman sprider hat

Roger Hedlund: "Inget iögonfallande"

Nordström: "Det vi avslöjar är sanningen"

Mer läsning