Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värmen stoppar hockeyinvigning

/
  • Vädret saboterar. Christian Stark startade hockeyföreningen Ockelbo HC i våras. På lördag skulle den nya föreningen ha invigning och premiär, men vädergudarna har ställt till det. ”Vi får ställa in helt enkelt, isen är för dålig” säger en besviken ordförande.

Vädret har inte varit på nystartade Ockelbo Hockey Clubs sida.

Värmen har gjort att linjerna i isbanan har smält bort och nu tvingas föreningen ställa in invigningen på lördag.

– Det känns riktigt tråkigt, säger ordföranden Christian Stark.

Annons

Lördagens planerade invigning med match mot Brynäsveteranerna, invigningstal av kommunalrådet och show av skridskoskolans barn skjuts nu på framtiden.

– Det har varit för varmt helt enkelt. Vi har spolat iden och provtränat men nu är linjerna borta och vi kan inte spela matchen, berättar en besviken klubbordförande, Christian Stark.

I stället får föreningen ställa in sig på en minipremiär 15 november då a-laget spelar sin första seriematch på hemmaplan.

– Vi kommer ha invigningstal av kommunalrådet och lite festligheter då, men det blir förstås inte samma sak, säger Christian Stark och suckar.

Matchen mot Brynäsveteranerna skjuts upp på obestämd framtid.

– Hade vi haft en ishall hade vi inte behövt ställa in det här, säger Christian och berättar att föreningen kommer att fortsätta arbetet för att få till ett ishallsbygge i kommunen. Förra året gick planerna i stöpet efter att utbildnings- och kulturnämnden inte kunde lägga de 3,5 miljoner kronor som bygget skulle kosta.

Mer läsning

Annons