Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt för Ockelbo att stå bakom Wij

/

Wij trädgårdar föreslås få 900 000 kronor i bidrag från Ockelbo kommun under 2013.

– Även fast projektet ”Ockelbo växer” är slut, är det viktigt att vi fortsätter vår nära samverkan, säger utvecklingschefen Monica Järnkvist.

Annons

Wij trädgårdar har under de tre åren som kommunen har drivit ”Ockelbo växer” varit en nära samarbetspartner. Redan första året lät Ockelbo kommun anställa vd:n Malin Eriksson och trädgårdsmästaren Lars Krantz på deltid.

Förra året och även i år har kommunen i stället betalat ut ett bidrag på 900 000 kronor per år för Wij trädgårdars marknadsinsatser som har bidragit till marknadsföringen av Ockelbo.

Nu föreslås kommunstyrelsen besluta om att betala ut 900 000 kronor även för 2013, trots att ”Ockelbo växer” tar slut vid årsskiftet.

– Det är viktigt att vi fortsätter samverka i visionens anda precis som vi har gjort de tre tidigare åren. När vi presenterar Wij trädgårdar måste vi föra fram Ockelbo kommun och vice versa, säger den nytillträdde utvecklingschefen Monica Järnkvist och förklarar att för att Wij trädgårdar ska kunna söka projektmedel behövs en offentlig medfinansiär.

Hur tror ni att andra företagare ser på att Wij trädgårdar får 900 000 kronor från kommunen?

– Jag tror att företagarna här uppskattar betydelsen av Wij. När Wijs besökare är här handlar de också här, de äter här och besöker andra resmål hos oss. Wij gynnar alla företagare i Ockelbo.

– Dessutom kan företagare söka utvecklingspengar de också, säger Järnkvist.

Mer läsning

Annons