Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vind­krafts­park i Lingbo överklagas

Bergvik Skog AB fick tillstånd av länsstyrelsen för att bygga 85 vindkraftverk väst om Lingbo. Nu har Gävleborgs läns ornitologiska förening överklagat länsstyrelsens beslut till mark- och miljödomstolen.

Annons

Gävleborgs läns ornitologiska förening anser att delar av vindkraftverken riskerar att kraftigt påverka fågelfaunan och områden av höga naturvärden.

– Vi tycker inte att tillräckligt stor hänsyn har tagits till framför allt arterna storlom, smålom och fiskgjuse som finns i området, säger Anders Johansson, vice ordförande i Gävleborgs läns ornitologiska förening.

Föreningen har även överklagat länsstyrelsens beslut till att ge tillstånd till att en vindkraftspark byggs i Tönsen som ligger i Bollnäs och Söderhamns kommuner och som gränsar till Lingbo.

Företaget överklagar

Bergvik Skog AB som vill bygga vindkraftsparken väst om Lingbo, har också överklagat länsstyrelsens beslut till mark- och miljödomstolen.

– Det har vi gjort för att vi ska ha möjlighet att kommentera de överklaganden som kommit in, som Gävleborgs läns ornitologiska förening, säger Peter Svantesson, landmätare på Bergvik Skog AB.

Mer läsning

Annons