Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindkraft kan bli en guldgruva för Ockelbo

Nu ska Ockelboföretagen få hjälp att skapa jobb genom vindkraftssatsningen i kommunen.

Kommunen ansöker om knappt 200 000 kronor hos Länsstyrelsen för att starta ett helt nytt vindkraftsprojekt.

– Vi måste ta vara på möjligheten skapa arbetstillfällen nu när vindkraftparkerna börjar ta form, säger kommunens näringslivschef, Agneta Wenell.

Annons

I både Jädraås, Lingbo och Åmot börjar stora vindkraftsparker ta form. För företagen i och kring Ockelbo kan vindkraftsbranschen bli en riktig guldgruva.

– De här etableringarna kommer att ge en hel del helt nya arbetstillfällen för företag i hela regionen, säger Agneta Wenell och berättar att projektets syfte är att hjälpa företagen att lära sig mer om vindkraftsbranschen och hur man kan göra affärer.

Om Länsstyrelsen godkänner kommunens projektansökan är planen att så fort som möjligt anställa en projektledare som kan ägna några timmar varje dag åt att skapa och stödja nätverk för vindkraftsutvecklingen i kommunen.

Nya arbetstillfällen

Målet är att skapa tio nya arbetstillfällen och att 40 företag har fått information om vindkraftsbranschen innan projektets slut i september 2012.

– Det ska byggas vägar, och alla som ska jobba i området behöver äta och bo någonstans, säger Agneta Wenell och konstaterar att arbetstillfällena kommer att uppstå inom många branscher.

Mer läsning

Annons