Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viran och Anna ser fram emot kungligt besök

/
  • Gillar kronprinsessan. Viran Larsson och Anna Persson tycker att det är roligt att Daniel och Victoria kommer. ”Kronprinsessparet är bäst. Victoria är bättre än alla sagoprinsessor” säger Viran Larsson.
  • Samlar tidningsklipp. Viran Larsson har flera klippböcker med tidningsurklipp och bilder på den svenska kungafamiljen som hon har samlat under 60 år. Hon hoppas få visa Victoria den här bilden på hennes far kung Carl Gustaf.
  • Eva-Maria Mungsgård, pensionär, 65 år, Åmot:– Jag undrar hur det var att vara en helt vanlig kille från Ockelbo och komma till hovet och hela den kungliga världen?
  • Lars Arkesjö, driver Älgparken i Ockelbo, 52 år, Mo:– Jag skulle vilja veta hur Daniel ser på Ockelbo - om det är ett andningshål för honom och Victoria?
  • Bo Boström, pensionär, 65 år, Stockholm, har sommarstuga i Mo:– Daniel tycker jag verkar vara en vanlig fin kille - en sympatisk arbetarkille. Det jag undrar är vad har han för intressen? Jag vet att han gillar träning, men har han ett intresse för naturen till exempel?
  • Kristina Sjöberg, jobbar inom hemtjänsten, 43 år, Ockelbo:– Jag undrar hur han kunde träffa kronprinsessan. Hur träffades de?
  • Läman Misirsson, studerande, 16 år, Ockelbo:– Svårt, men jag har en fråga till Daniel. Jag undrar hur det är att bo med en prinsessa?

Viran Larsson och Anna Persson som bor på äldreboendet Bysjöstrand i Ockelbo ser mycket fram emot Daniel och Victorias besök. I dag kommer kronprinsessparet till Bysjöstrand.

– Kronprinsessparet är bäst. Victoria är bättre än alla sagoprinsessor, säger Viran Larsson.

Annons

När Daniel och Victoria anländer till Bysjöstrand kommer Viran Larsson, 102 år och Anna Persson, 89 år att vara med och hälsa dem välkomna. Båda är förväntansfulla inför besöket och Viran Larsson har köpt nya kläder för att vara fin när kronprinsessparet kommer.

Vill visa Victoria

Viran Larsson har två saker som hon vill visa Victoria. Hon har samlat på tidningsurklipp och bilder på den svenska kungafamiljen och satt i klippböcker i över 60 år. Hon vill visa Victoria en bild som hon har på hennes far kung Carl Gustaf tagen när han är fyra år gammal. Viran Larsson vill också visa Victoria ett program från när dåvarande kronprins Gustaf VI Adolf och kronprinsessan Louise besökte Ovansjö år 1934.

– Det är så roligt att de kommer hit. Om jag får så vill jag visa Victoria bilden på hennes far och programmet från kronprinsens besök i Ovansjö, som jag har sparat. Jag är född i Ovansjö och var med i Ovansjö kyrka och uppvaktade kronprinsparet när de var där, det var någonting speciellt, säger hon.

– Jag har också följt kungafamiljen hela livet och det är fantastiskt att en kille från Ockelbo – prins Daniel kan gifta sig med kronprinsessan. Förr fick ju inte de kungliga gifta sig med vanligt folk. Det är trevligt att Daniel och Victoria ska komma hit, säger Anna Persson.

Men hon tror inte att hon skulle våga säga något till dem.

– Nej, vad skulle man säga. Jag skulle bara bli stum, säger Anna Persson.

Både Viran Larsson och Anna Persson följde Daniel och Victorias vigsel på tv förra året.

– Det var jättefint, säger Anna Persson.

– Jag tittade på hela bröllopet, från början till slut. Victoria tycker jag är som solsken och det finns ingen annan kunglig som är så bra som Daniel, säger Viran Larsson.

Mer läsning

Annons