Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vuxenutbildningen får kritik

Skolinspektionen riktar kritik mot vuxenutbildningen i Ockelbo.

Studenterna når inte kunskapsmålen, lärarnas undervisning följs inte upp och betygen sätts inte efter gällande författningslag.

Annons

Skolinspektionen har under augusti och september granskat komvux, sfi (svenskundervisning för invandrare) och särvux (vuxenutbildning för utvecklingsstörda).

Inspektörerna, som har besökt flera lektioner, påpekar att i intervjuer med lärare och elever framkommit att det finns ett missnöje med det låga antalet undervisningstimmar samt att många lärare saknar rektorns pedagogiska ledarskap.

Rektorn behöver vidare säkerställa att såväl utbildning som betygssättning är likvärdig. Flertalet av lärarna saknar kollegor inom sitt ämne och det finns inte heller något organiserat samarbete med andra utbildningsanordnare inom komvux eller särvux.

I beslutet skriver man också att andelen studerande som når målen för utbildningen är inte tillräckligt hög både inom komvux och inom sfi. För samtliga verksamheter kräver Skolinspektionen att lärarnas undervisning ska följas upp bättre.

Arbetarbladet har, utan framgång, sökt vuxenutbildningens rektor.

Mer läsning

Annons