Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westlings kompanjon tar över och expanderar

Samtidigt som Kronprinsessan Victorias pojkvän Daniel Westlings gym går med förlust gör forna kollegan och Hoforssonen Benny Johansson vinst i Master Trainings gamla lokaler i Stockholm.
Det nya företaget går så bra att Johansson vill satsa på expansion.

Annons

2007 var ett tungt år för Kronprinsessan Victorias pojkvän och Ockelbosonen Daniel Westling när det gällde hans gymanläggningar i Stockholm.

Gymmen på Nybrogatan och Kungsgatan gick med nästan 14 000 kronor i förlust och enligt en not i moderbolagets årsredovisning kan Balance MT ha gjort en förlust på 6,8 miljoner kronor.

Bättre gick det däremot för Hoforssonen Benny Johansson som startade Master Training på Regeringsgatan tillsammans med Daniel Westling men som sålde sin del av företaget 2005. För drygt ett år sedan tog han över gymlokalerna igen och startade Exclusive Training tillsammans med två tränare från Master Training.

Vinst efter ett år

Redan efter ett års verksamhet kommer företaget att gå med vinst.

– Det blir vinst, inte jättemycket än så länge men vi kommer gå plus, säger Benny Johansson.

Pratet har gått om att kunderna övergivit Master Training till förmån för den nya anläggningen, något Benny Johannson inte håller med om.

– Det stämmer inte. Vissa följde med Daniel, andra med mig. Det blir så naturligt. Vi är etablerade båda två och det går bra för oss, säger han.

Samma målgrupp

Exclusive Training påminner om det tidigare gymmet och har samma målgrupp – de med tillräckligt mycket pengar för att köpa ett dyrt gymkort. Affärsidén och gymmet går så pass bra att det finns planer på en expansion.

En av delägarna bor på Gotland och det är där nästan anläggning kan komma att ta form.

Enligt Benny Johansson går det bra för Gotland och han upplever att det finns en stor efterfrågan.

Expanderar i Gävle

Samtidigt finns planer på att öppna ett gym även i Gävle.

Benny Johansson vill öppna en anläggning i sina egna hemtrakter, men då handlar det om ett mer allmänt gym som är riktad till en bredare massa.

– Jag har ju rötterna i Gästrikland och har mycket vänner kvar hemma. Det blir naturligt att göra något där och dra sig hemåt lite, säger han.

Annons