Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wij Trädgårdar får kungligt besök

/
  • Victoria och hennes Ockelboprins ska besöka Wij Trädgårdar vid deras besök i maj.

Prins Daniel och kronprinsessan Victorias besök i Ockelbo avslutas med en "Försommarfest med kunglig glans" på Wij Trädgårdar 21 maj.

Annons

– Vi är glada över att få arrangera en försommarfest för invånarna och att få visa upp arenan Wij Trädgårdar för kronprinsessparet, säger Malin Eriksson, vd på Wij Trädgårdar.

Daniel och Victoria gör sitt första officiella besök i Ockelbo 19, 20 och 21 maj. På lördag 21 maj kommer de att besöka på Wij Trädgårdar "Försommarfest med kunglig glans".

– Tanken är att Daniel och Victoria ska få möta folket och vi firar deras besök med den här försommarfesten. Det känns kul att Daniel och Victoria är intresserade av det vi har på Wij Trädgårdar. Paret har visat intresse för trädgårdsmästarutbildningen och våra anläggningar, där vi kommer att ge paret information och visningar, säger Malin Eriksson.

Under försommarfesten kommer en tårtbuffé att dukas upp i tallallén. Tårtbuffén hade premiär förra året under den stora byfesten på Wij Trädgårdar, som arrangerades 19 juni för att fira Daniel och Victorias bröllop.

– Det blev en succé. Då sålde vi 2000 biljetter till buffén och de tog slut. Nu har vi planerat för 1000 personer, men vi utökar buffén om efterfrågan finns. Totalt hade Wij Trädgårdar 12 000 besökare under byfesten och en del tror att det kan bli ännu fler under försommarfesten eftersom vi har kungligt besök, säger Malin Eriksson.

Biobränsleanläggningen Eldtemplet kommer att invigas under fredagen och premiärvisningar för allmänheten äger rum den 21 maj. Den drivs med miljövänlig bränsleenergi och värmen som produceras i biobränslepannan ska användas för att värma upp byggnader på Wij Trädgårdar.

Under försommarfesten kommer också de 30 000 tulpaner som planterades i höstas att skördas, som en avslutning på Wij Trädgårdars tulpanutställning. Det kommer att hållas en Corvette-utställning med mellan 20 och 30 ekipage. Ockelbo-skotern, Ockelbo-båten och Ockelbo-bilen kommer att ställas ut. I Wij Trädgårdars valsverk kommer det att hållas guidade turer.

Mer läsning

Annons