Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wij trädgårdar tar nytt lån av kommunen

/

Wij trädgårdar har slut på pengar. Det fattas 600 000 kronor för att man ska klara av de kommande månaderna. Nu är läget akut och man tvingas på nytt vända sig till kommunen och be om lån för att ekonomin ska bära sig fram till nästa turistsäsong.

Annons

Bolaget Wij säteri har problem med ekonomin. De senaste två åren har bolaget kunnat visa upp ett positivt resultat i slutet av året men för år 2008 blir det ett negativt resultat. Det har betytt att man inte kunnat spara pengar till vårvinterns månader och nu fattas det pengar för att man ska kunna betala räkningarna och klara sig fram till nästa säsong. Bolaget har därför vänt sig till kommunen för att låna nya pengar.

En av anledningarna är att man hade en sämre säsong än väntat under 2008, något man delvis förklarar med att bensinpriserna höjdes kraftigt i somras, men också att det allmänt varit färre som intresserat sig för Wij trädgårdars typ av verksamhet.

”Vi ser också att vi i viss mån hade något för höga förväntningar på effekter av de utmärkelser vi fick under 2007. Vi såg det dock som nödvändigt att ha en beredskap för detta inför säsongen”, skriver styrelseordförande Mats Åstrand till kommunen.

Kommunalråd Magnus Jonsson har i ett delegeringsbeslut beviljat ett lån om 200‑000 kronor som ska utbetalas i februari men i skrivelsen från bolaget framgår det att man kommer att behöva ytterligare 400 000 kronor under våren för att klara sig.

Under förra året lånade Wij säteri 400 000 kronor av kommunen, ett lån man kunde betala tillbaka under året. Josefin Nygren

Mer läsning

Annons