Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

X-trafik hotas av stämning för uteblivna intäkter

Backens Persontransporter i Gävle AB, som kör skol- och särskoleresor i Ockelbo kommun, är kritiska mot att företaget har fått köra betydligt färre resor än vad som uppgavs vid upphandlingen.

Annons

Nu hotar företagets vd, Jan Andersson, att stämma X-trafik för uteblivna intäkter.

Enligt den upphandling som X-trafik gjort om skol- och särskoleresor i Ockelbo, på uppdrag av kommunen, ska resorna omfatta 112 000 kilometer per läsår.

Men enligt Backens Persontransporter, som vann upphandlingen, stämmer de uppgifterna inte alls överens med hur många resor som verkligen görs i kommunen.

Företagets vd, Jan Andersson, skriver i ett brev till X-trafik: ”Om jag hade vetat att upphandlingen senare skulle begränsa sig till betydligt färre transporter hade mitt anbud innehållit ett helt annat pris, eller inget anbud alls i Ockelbo kommun”. Han menar att företaget förlorat en tredjedel av de intäkter man hade räknat med utifrån de uppgifter som uppgavs i upphandlingen.

Företaget kräver nu att få köra 112 000 kilometer per år eller att bli kompenserat ekonomiskt på annat vis. Kan man inte komma överens vill företaget få saken rättsligt prövat.

X-trafik har nu begärt att Ockelbo kommun yttrar sig i ärendet.

Mer läsning

Annons