Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ockelboföretagare fick pris på hälsomässa

Sofie Almkvist som driver Sofies Kroppsvård i Ockelbo blev på lördagen utsedd till årets hälsoföretagare i Gästrikland.

Fem företagare var nominerade. Vinnaren utsågs av en jury bestående av Lars Beckman, Svenskt Näringsliv, Ann Horn, Företagarna, Bodil Zacharoff, Högskolan i Gävle och Mia Lindblom, hälsoutvecklare i Ockelbo kommun.

Så här motiverade juryn sitt val:

”Företagaren har en bred verksamhet och en helhetssyn på hälsa. Vinnaren försöker fånga upp de m som kan ha svårt att komma till vanliga friskvårds- och hälsoanläggningar.”

Sofie Almkvist har arbetat med medicinsk fotvård och spa-behandlingar i 17 respektive 15 år. För drygt ett år sedan utökade hon verksamheten och flyttade in i polishuset i Ockelbo. Där har hon till exempel investerat i en infraröd bastu som uppges ge lindring för personer med reumatiska sjukdomar.

– Jag försöker hitta bra former för folk att komma i gång och starta upp sina kroppar. I samband med att man kan lindra smärta kan man få folk att röra på sig, säger hon.

Priset delades ut på hälsomässan Absolut friskare som anordnades för andra gången i Gävle, i år på konserthuset.

Mässan hade 31 utställare och uppges ha haft 1 500–2 000 besökare under två dagar.