Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ockelbos framtidsvision är grön

Ockelbo lanserar sig som den gröna kommunen i sin Vision 2020.
Kommunen ska också vara välkomnande, växa och samverka.

Nu har Ockelbo kommun enats om en gemensam vision som ska gälla fram till 2020, som den kommunala verksamheten ska förhålla sig till i mål och beslut.

Visionen består av fyra huvuddelar.

* Ockelbo lanserar sig som den gröna kommunen, där "det gröna, det naturliga och växandet" prioriteras. Det gröna samhället ska utvecklas.

* Kommunen ska vara välkomnande, både till andra kulturer och mot företag som vill etablera sig.

* Ockelbo ska ha ett klimat som uppmuntrar människor att växa som individer.

* Ockelbo ska samverka på alla plan, lokalt, regionalt och globalt.

Visionen ryms på ett A4.

En stor politisk enighet om Vision 2020 råder, så stor att kommunalrådet Magnus Jonsson helst överlåter kommentarer till kommunchefen.

- Det är en tolkning, men så ser inte jag det. Hela processen har varit öppen. Vi har varit ute och dialogat med Ockelboborna och alla har fått vara med. Sedan är det inte meningen att en vision ska bli för konkret, säger Magnus Jonsson.

Kommunchefen Lars Sjödin betonar även han delaktigheten i visionen och att många Ockelbobor har fått komma till tals:

"Det råder total politisk enighet om innehållet i visionen och det gör att visionen har alla möjligheter att hålla över tid."

- Ett konkret exempel är kosten till barn och äldre. Hur ska vi tänka där? Då kan vi läsa i Visionsdokumentet om det gröna samhället och vad det innebär med exempelvis lokalproducerad mat. På det sättet visar visionen vad som ska styra besluten, säger Magnus Jonsson.

Om fullmäktige röstar igenom förslaget kommer arbetet att börja i januari, där varje verksamhet i kommunen skapar mål baserat på Vision 2020.