Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Offentlig sektor i finanskrisens spår

Annons

2008 slog finanskrisen till rejält i vår region. Många företag tvingades till dramatiska nedskärningar, vissa fick lägga ner helt och ett stort antal människor blev utan jobb och chans till egen försörjning.

Nu känns det som om det värsta är över, det går bättre och bättre för våra Svenska företag vilket också leder till att fler och fler kan återgå till arbetslivet. Effekterna av krisen finns dock kvar, många kommuner har haft dramatiska ökningar av sina kostnader för socialbidragen samtidigt som man sett en minskning av skatteintäkterna då många kommuninnevånare varit utan arbete. Samtidigt så har vi också sett en förändring i offentliga organisationers uppdrag med tydliga signaler om att olika samhällsinsatser inte bara ska kunna utföras av offentliga organisationer utan att det ska öppnas upp för flera privata utförare.

Naturligtvis ställer dessa omständigheter nya krav på offentliga organisationer, allt från effektiviseringar då man har mindre pengar att behålla personal eller nyanställa för till nya grepp kring organisation och arbetssätt. Nu behöver ju inte förändringar nödvändigtvis vara av ondo utan kan leda till en hel del positiva saker. Däremot tror jag att det är en utmaning som kommer att kräva en hel del av medarbetare, chefer och politiker inom offentliga organisationer och man får nog klara huvuddelen själv utan extra pengar från staten.

Europeiska Socialfonden är ett gemensamt verktyg för att underlätta för människor att kunna stanna kvar och utvecklas i takt med arbetslivets förändringar och redan 2008/2009 satsade vi närmare 60 mkr för att stötta varslade inom främst det privata näringslivet och än i dag ges stöd till strategiska kompetensutvecklingssatsningar som gör att människor kan behålla sina jobb. Majoriteten av dessa satsningar har som sagt gått till anställda inom privat sektor - och då hela vår region har en ganska hög könssegregerad arbetsmarknad så är det huvudsakligen män som fått chans till utveckling.

Därför känns det nu ganska naturligt att i detta läge direktadressera offentlig sektor med delar av fondens anslag, en sektor där övervägande kvinnor har sin anställning. Under perioden 1 juni och fram till den 15 september är det möjligt för såväl statliga, kommunala och landstingskommunala verksamheter att ansöka om finansiering för ett utvecklingsarbete, 45 miljoner kronor finns nu avsatta för projekt inom Norra Mellansverige dvs. Dalarnas-, Gävleborgs och Värmlands län. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Karin Gellin, Regionchef

Svenska ESF-rådet i Dalarna, Gävleborg & Värmland

Mer läsning

Annons