Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Okände mannen” får kistbegravning för eventuella anhörigas skull

Den okände mannen kommer att få en kistbegravning.

Kommunen har föreslagit att mannen kremeras och att askan sprids i en minneslund, men polisen vill att eventuella anhöriga ska ha möjlighet att ta hand om kroppen.

Utredningen kring mannens identitet har pågått i två år sedan kropp hittades i vattnet mellan T-udden och Gerdavarvet.

Efter att det den här veckan uppmärksammats att mannen kommer att begravas okänd har ett tiotal nya tips från olika delar av Sverige kommit in till polisen. Men inget tips har varit avgörande och mannen är fortfarande oidentifierad.

Gävle kommun har bett begravningsbyrån Fonus att ordna med begravningen och har föreslagit att mannen kremeras.

– Det händer att kommunen får ta hand om begravningar för personer som saknar anhöriga och då brukar vi göra så. En grav är ju främst till för de anhöriga, säger Inger Sundblom på socialtjänsten.

Polisen vill däremot att mannen begravs i kista.

– Det finns en möjlighet att anhöriga hör av sig och vill de göra något med kroppen så kan de göra det, säger utredaren Kalju Poltrago.

Polisen har gjort en fullständig undersökning av kroppen och behöver inte ha tillgång till den för att i framtiden kunna göra en identifiering.

Mannen kommer att få en kistbegravning inom kort, men det är oklart om han kommer att få någon gravsten och vad det i så fall ska stå på den.