Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart om Resultat startar friskola

Mycket pekar på att Resultat skjuter upp starten för sitt handelsprogram i Hofors. Företaget har inte varit

i kontakt med Hofors kommun under hela hösten.


Det är nu oklart om handelsprogrammet på Björkhagsskolan kan läggas ned nästa år.

Ingen på Hofors kommun vet med säkerhet om Resultat ska starta skolan eller inte.

– Vi tolkar Resultats tystnad som ett tecken på att skolstarten inte blir av nästa år, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Kenneth Axling, s.

Kommunens plan har varit att lägga ned Björkhagsskolan handelsprogram i samband med att Resultat startar sin skola.

Hur barn- och utbildningsnämnden gör med handelsprogrammet nästa läsår är nu oklart. Ett förslag skulle ha varit klart till nämndens sammanträde på tisdag nästa vecka.

– Om Resultat hade för avsikt att starta skolan 2009 skulle de ha kontaktat oss för flera månader sedan, säger Kenneth Axling.

Om en vecka ska en styrgrupp i barn- och utbildningsnämnden diskutera framtiden för gymnasieprogrammen på Björkhagsskolan, men vilka övriga program som ska läggas ned är oklart. Men det står det klart att Björkhagsskolan måste krympa verksamheten inför 2010.

– Om två år har elevtalet sjunkit från 150 till 96 och då kommer vi ha en alldeles för stor kostym, säger Stefan Andersson, rektor på Björkhagsskolan.

Arbetarbladet har utan framgång försökt att nå Resultat för en kommentar.