Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olika familjer har olika behov

Svar till signaturen ”Trötta tanten”, Arbetarbladet 19 juli.

Vårdnadsbidraget syftar till att ge pappor och mammor som vill, möjlighet att tillbringa mer tid med sina barn när de är små. Vårdnadsbidraget är en valfrihetsreform, vilket gör att man väljer själv om man vill använda det eller inte. För många föräldrar är vårdnadsbidraget ett bra och intressant alternativ och för många andra är det inte ett intressant alternativ – precis som mycket annat här i livet.

”Trötta tanten” försöka att måla upp en bild av att det skulle vara något fult att vara hemma med sina småbarn och vill skuldbelägga de pappor och mammor som väljer att göra detta genom att förpassa dem till historien. Hur kan man vid sidan om de olika familjerna stå och fördöma barnfamiljerna egna val?

Kristdemokraterna ser att det finns olika familjer med olika behov, vilket ”Trötta tanten” tillsammans med socialdemokraterna inte gör, utan väljer att dra alla över en kam och köra den gamla devisen ”one size fits all” (”en storlek passar alla”) likt knallarna på Tomelilla marknad som kränger t-shirts. Men det vet alla vi som köpt dessa t-shirts att när vi kommer hem kan den sitta lite otympligt, pappa fick knappt på sig sin och på syrran fungerar den som långklänning.

Poängen är att det inte är ”Trötta tanten” eller andra klåfingriga politiker som ska besluta om barnfamiljernas vardag. Det ska familjerna själva få göra – utifrån sin egen situation och sina egna önskemål.

Daniel Didricksson

kristdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel