Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson: "Inte trygga på hemmaplan just nu"

GIF förlorade mot Trelleborg med 1–0 på Strömvallen och har nu två raka hemmaförluster.
– När vi är trygga hemma på Strömvallen vinner vi, men vi är inte det just nu, säger GIF-tränaren Pelle Olsson efter matchen.

Annons

Hemmastarka Gefle IF har stora problem – på hemmaplan. Förra säsongen kunde Gävlelaget stoltsera med bara två hemmaförluster på hela säsongen. För många allsvenska lag var det en mardröm att spela på Strömvallen. I år är det ombytta roller – Strömvallen har blivit en arena där bortalagen plockar poäng. Så här ser GIF:s hemmafacit ut hittills i år: Vinst mot Norrköping och Sundsvall. Förluster mot Djurgården, Örebro, AIK, Kalmar och Trelleborg. Fem förluster alltså, och vi är knappt halvvägs in i säsongen.
– Det spelar ingen roll om vi förlorar på hemmaplan. Vi kan lika gärna ta alla våra poäng på bortaplan, det är den totala poängskörden som räknas, säger Pelle Olsson.
– Alla arenor har sina egenheter och fördelar. När vi är trygga vinner vi på Strömvallen, men just nu är vi inte det, fortsätter han.

Matchscenariot mot Trelleborg går att känna igen från tidigare matcher på Strömvallen. Bortalaget tar ledningen och GIF får jaga. Och precis som tidigare klarade inte GIF av att jobba i kapp.
– Vi hamnade snett redan från början i kväll och fick jaga boll tidigt. Vi blev otrygga, säger Pelle Olsson.
– Det är klart att spelarna känner igen läget och det är kanske så att de blir nervösa när de hamnar i ett 1-0-underläge här hemma, fortsätter han.


– Nej, det tycker jag inte att vi blir. Som sagt, arenan spelar ingen roll.

– Jag lägger mig inte i publiksiffrorna. Men Strömvallen har aldrig haft någon storpublik, det är en liten och gemytlig arena, säger Pelle Olsson.

Mer läsning

Annons