Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berusad trio sjösatte livbåt i Gavleån – man hamnade i vattnet: "Livsfarligt"

Tre unga män sjösatte en livbåt i Galveån under natten mot lördag. När en av dem föll eller hoppade ner i vattnet larmades räddningstjänst och ambulans till platsen och mannen fördes till sjukhus. Hans kamrater fick omhändertas av polisen för fylleri.

Annons

Tre män i 20-årsåldern hade fått en del alkohol innanför västen när de bestämde sig för att sjösätta en livbåt i Gavleån.

– Det är tre grabbar som har tagit en livbåt utan för en klubb inne i stan. De har åkt efter Gavleån och stannat nere vid Alderholmen och en kille hamnar i vattnet, säger Paul Edenström, vakthavande befäl vid polisen.

En man fördes till sjukhus med en skadad axel.

SOS Alarm larmades klockan 01:51 om drunkningslarmet och polis, räddningstjänst och ambulans ryckte ut.

– Räddningstjänsten får fiska upp honom och han hade gjort illa axeln och fördes till sjukhus, men det var inga allvarliga skador.

Mannens vänner omhändertogs för fylleri av polisen och fick tillbringa natten i arresten. Polisen har också upprättat en anmälan om egenmäktigt förfarande.

– Det är inte bra att man tar en livbåt, så någon som verkligen är i nöd inte kan använda den. Det är livsfarligt nu då det är väldigt mycket vatten i Gavleån och den är mer ström än den brukar vara, säger Paul Edenström.

Mer läsning

Annons