Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bro kollapsade i Söderfors efter vattenläcka

Bron som leder in till Erasteel och Brukshälsan i Söderfors kollapsade runt lunchtid på onsdagen. Bakom broraset ligger den vattenläcka som lämnade samhället helt utan vattentillförsel under förmiddagen.

Annons

LÄS OCKSÅ: Boende i Söderfors har vatten igen

Tomas Forsberg jobbar på Erasteel och fotograferade slukhålet som tidigare var bron som ledde in till företagets lokaler.

– Det är vår väg in till hela Bruksplan nu får vi ta cykelvägar för att komma härifrån.

Det var när man hos Erasteel upptäckte att de var utan vatten som sedan också broraset uppdagades. Broraset har troligen skett någon gång mellan 11-11.30 på onsdagen.

Enligt Tomas Forsberg är det inte överdrivet med trafik över bron vid den tiden.

LÄS MER: Boende i Söderfors har vatten igen

– Nej, mitt på dagen är det inte så många som åker där. Klart det kan komma någon transport och en och annan som ska till brukshälsan.

Under eftermiddagen arbetades det med att fylla igen hålet efter raset.

Tomas Forsberg fotograferade den trasiga bron.

– Det var verkligen en ovanlig syn, konstaterar han.

Bron som har kollapsat.

Söderfors var under onsdagsförmiddagen länge helt utan vattentillförsel då en vattenläcka upptäcktes på Bruksplan men strax efter lunch var problemet åtgärdat av Tierps kommun, Erasteel och Brukshälsan tar sitt vatten från en tank tills vidare. Det var vattenläckan som orsakade att överfarten kollapsade.

– Vi har haft en läcka på en huvudledning med en tjocklek på över 200 millimeter, så det är en rejäl sak. Det blir som en explosion när en sån går sönder och vattnet har spolat bort vägmaterial och fått överfarten av kollapsa, säger Henrik Wadström, arbetsledare för VA-ledningsnätet i Tierps kommun.

Vattenläckan är stoppad men det återstår mycket jobb.

– Vi måste undersöka vilka skador som uppstått närmare. Men det arbetet och att fylla upp vägen igen är troligtvis klart i morgon. Efter det återstår bland annat att fixa räcken så det är inte klart än på ett tag.

Mer läsning