Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flerfordonsolycka på E4 – ett körfält blockerat

Vid 11.05 fick SOS Alarm in uppgift om en flerfordonsolycka på E4 i höjd med Bergby.
En bil tappade ett däck mitt under färd och körde därefter rätt in i vajerräcket.
Däcket i sin tur flög in i två andra bilar.

Annons

Enligt de första uppgifterna från larmet skulle en personbil ha kört in i ett räcke och en annan personbil fått ett däck på sig. En av de inblandade personerna skulle även sitta kvar i en av bilarna.

I ett mejl bekräftar räddningstjänsten att två bilar varit inblandade i en olycka – och ger lugnande besked: "Inga personskador, dock så är båda bilarna trafikodugliga och måste bärgas" skriver Håkan Hjelm, inre befäl.

Olyckan skedde i södergående riktning och Trafikverket rapporterar om att det just nu är stor påverkan på trafiken. Inre befäl menar att trafiken flyter på men bilar måste ta sig förbi med sänkt fart.

Tidigare ska ett fordonshaveri i höjd med Axmartavlan vara inrapporterat till Trafikverket också – om händelserna har något samband är ännu oklart.

Uppdatering 14.30: Polisen bekräftar händelseförloppet att ett däck lossnat från en bil under färd. Bilisten som förlorade däcket körde rakt in i mitträcket och tog med sig nio stolpar. Det lösa däcket gjorde så att två andra bilar körde av, varav en fick bogseras från platsen.

Ingen skadades fysiskt, precis som räddningstjänsten rapporterade, men kvinnan som är hemmahörande i Gävle och körde bilen som tappade däcket fick föras till sjukhus på grund av chock.

Artikeln uppdateras och Arbetarbladet söker räddningstjänsten.

Mer läsning

Annons