Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olydig Trelleborgsback matchhjälte

Trelleborgs Yousef Fakhro bröt mot Tom Prahls order – och tur var väl det för Skånelaget.
Ytterbacken nickade in segermålet 1–0 borta mot Gefle, hans första någonsin i allsvenskan.
– Jag hade fått order att inte gå så högt upp. Men det blev så ändå, sade han.

Annons

Gefleförsvaret fick stifta ordentlig bekantskap med den nyblivne vänsterbacken en knapp kvart in i andra halvlek. Dennis Melander slog ett inlägg som Andreas Drugge skarvade.
– Jag tror det var med axeln, jag hade redan gått upp i luften när bollen kom, beskriver Fakhro, som bara hade att trycka dit den med pannan.
Tom Prahl hade inte bara gett Yousef Fakhro, som egentligen är mittback, tillsägelse att undvika överdriven offensiv. Han manade också till försiktighet vad gällde höga inlägg.
– Gefles backlinje står ofta rätt och är duktigt på att ta undan sådana bollar. Men den här gången gick det vägen, sade Prahl belåtet.

Målet som gav Trelleborg tredje raka matchen utan förlust efter EM-uppehållet var som sagt Yousef Fakhros allra första i allsvenskan. Tidigare har han bara gjort mål i superettan.
– Så klart att det kändes extra bra. Men framför allt ger det oss ännu mera självförtroende.

– Jag vet inte riktigt, men vi började ju direkt med en bra match mot Göteborg. Sen har insatserna gett ny energi i laget.

Kampen i botten av allsvenskan kommer att bli hård och raffinerad, och det är Tom Prahl medveten om.
– Det här var tre tunga poäng att ta. Bägge lagen ligger bland de sex där nere, och två ska trilla ur. Det är viktiga matcher att vinna det här, jag förstår om Pelle inte är så glad, sade Prahl, med adress till hårt prövade kollegan Olsson som efter skrällsegern mot topplaget Elfsborg kom ned på jorden igen.
– Vi kom i otakt direkt i den här matchen. Trelleborg fick tag i bollen medan vi fick kämpa med tekniken, förstatouchen – ja, med det mesta, suckade Gefletränaren.
Gefle har förlorat bägge hemmamatcherna efter omstarten. Enda glädjeämnet var möjligen att nya anfallsparet Hasse Berggren och Jonas Lantto såg ut att trivas tillsammans, åtminstone i första halvlek.

Mer läsning

Annons