Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Om Försäkringskassan: "Jag har gjort mitt efter 42 år! Jag blir behandlad som skit"

Sossarnas stupstock är förjävlig och ett hån mot oss alla som arbetat i 41 år i tjänst i  Sverige och trodde vi betalt till en försäkring, som skulle ge oss sjukpenning när vi behövde det, men ack vad vi bedrog oss.

 

Min historia är som följer. Jag har arbetat i 41 års tid i Sverige, men 2012 drabbades jag av en stroke med hjärntrötthet som följd. Jag är alltid trött, utom ett par timmar på förmiddagen.

Jag har lyckats komma tillbaka till arbete på 75 procent, men det räcker inte i dagens Sverige! Idag måste alla jobba 100 procent, men om man inte orkar blir man utan, och tvingas till arbetsförmedlingen som inte har något att erbjuda mig på 25 procent.

I stället skapar det en stress hos mig. Jag blir utan pengar. Jag känner att FK (Försäkringskassan) betraktar mig som en bluff, och även jag själv funderar om jag verkligen är sjuk, trots att jag är utredd av läkare, neuropsykolog och psykolog. Men det spelar ingen roll stupstocken är idag på 180 dagar och jag blir inte piggare efter 180 dagar, med tanke på att jag varit sjuk sedan 2012!

I stället skapar det en stress hos mig. Jag blir utan pengar. Jag känner att FK (Försäkringskassan) betraktar mig som en bluff, och även jag själv funderar om jag verkligen är sjuk, trots att jag är utredd av läkare, neuropsykolog och psykolog.

Det kvittar om jag är på semester utomlands eller om jag är i stugan jag blir ändå trött och sover och vilar mycket, men enligt FK:s läkare så är jag inte sjuk! Hur kan en läkare som inte har träffat mig eller har sett mig göra bedömningen att jag inte är sjuk. Jag har själv ett diagnostiserande yrke, och jag hade inte kunnat sätta en diagnos på någon som jag aldrig träffat, genom att bara läsa vad andra har skrivit om patienten, men för FK går det bra. Det är verkligen rättsosäkert och rättsvidrigt!

Vart är Sverige på väg och vad gör Strandhäll? hon som skulle ändra sjukförsäkringen till det bättre - istället har hon avskaffat assistans åt barn, som behöver hjälpen, och sjuka förklaras friska efter 180 dagar.

Jag har räknat efter och jag har cirka 900 dagar kvar till min pension, då blir jag 62 år enligt de nya reglerna, och efter det kommer jag inte att jobba en dag till i landet Sverige. Jag har gjort mitt efter 42 år! Jag blir behandlad som skit, men mina skattepengar har alltid dugt och duger fortfarande, men själv får jag ingenting för dem.

 

Britt Mattsson

LÄS fler insändare här:

Svar: Häpnadsväckande svar från Försäkringskassan

Svar från Försäkringskassan: "Handläggares lön påverkas inte av hur många ärenden som beviljas eller avslås"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare