Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg ut E4 mellan Gävle och Söderhamn

Ännu en storhelg har passerat oss, och även den här gången blev E4 mellan Gävle och Söderhamn avstängd en längre tid på grund av en trafikolycka.

Annons

 Det är helt orimligt och visar att det behövs en utbyggd E4 med dubbla filer mellan Gävle och Söderhamn. För att försöka få kommunledningen i Gävle att agera så har jag även motionerat i frågan till kommunfullmäktige. Utan aktiva insatser från Region Gävleborg, Gävle kommun och Söderhamns kommun kommer det aldrig att bli en utbyggd E4.

Intresset från Miljöpartiet i Gävle för att vi ska få ett bättre trafikflöde genom länet är väl närmast noll, och det betyder kort och gott att inget kommer att hända i Gävle kommun med frågan. I Sveriges riksdag och i den mörkröda regeringen har också miljöpartiet ett avgörande inflytande så tyvärr kan man även där befara att intresset för en väl utbyggd infrastruktur genom Gävleborg kommer att ha ett ytterst begränsat intresse. Hur verklighetsfrämmande miljöpartisterna är kunde man se häromdagen när vice statsminister Åsa Romson (MP) på frågan om hur myggplågan i Österfärnebo ska lösas, sa att lösningen för invånarna är att hoppas på att det inte regnar så mycket?! När det i själva verket går att lösa med några miljoner till i bidrag till organisationen som bekämpar myggplågan. Samma person är också kollektivt ansvarig för infrastrukturen i Sverige så det bådar inte gott för framtiden.

En väl utbyggd infrastruktur med alla trafikslag är självklart av avgörande betydelse för att man ska kunna bo och leva i hela Sverige. Man ska kunna köra på vägarna och ha råd med att tanka bilen. Raka motsatsen till den politik som MP står för. Det är också viktigt för näringslivet med ett väl fungerande godsflöde med alla trafikslag. För många företag norr om Dalälven så finns kunderna i en annan del av Sverige/världen och då måste man kunna transportera godset kostnadseffektivt till kunden. För oss som bor norr om Dalälven är det också viktigt att godsflödet kan gå till oss. Tänk nu om tunnelbanan i Stockholm skulle stå still i 3-4 timmar. Tror du då att det hade varit en riksnyhet och MP hade rasat mot det? Ja, det tror jag också men att en av Sveriges viktigaste vägar genom Sverige, E4:an återkommande får störningar mellan Gävle och Söderhamn, tycker förmodligen MP bara är bra, eftersom de vill bekämpa bilar och bilism i stället för det att som vi andra gör, vill bekämpa utsläppen från fordonen. Det är det som påverkar miljön, inte bilism i sig självt. Vi måste få till ett arbete i länet för att påverka Trafikverket och Regeringen att E4 mellan Gävle och Söderhamn får dubbla filer. Det arbetet måste komma igång snarast!

 Lars Beckman (M)

kommunfullmäktigeledamot Gävle

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons