Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansregeringen har lyssnat –Hofors får del av miljardsatsning!

Regeringen ger nu besked om en resursförstärkning för kommun och landstingssektorn med 24 miljarder under de närmaste tre åren, vilket innebär en garanti för fortsatt satsning på en trygg äldreomsorg, en skola och förskola med kvalitet och en sjukvård med hög tillgänglighet.

Annons

För Hofors kommun betyder detta en förstärkning av det ekonomiska utrymmet med närmare 17 miljoner kronor under dessa tre år. Det innebär att den pågående budgetplaneringen med bland annat nedskärningar inom skola och äldreomsorg, blir något mindre tuff! Vi i alliansen ser detta som ett välbehövligt tillskott.

Genom sänkning av socialavgifter/arbetsgivaravgifter och egenavgifter kan Hofors kommun påräknas ett tillskott på 2 miljoner kronor nästa år. Tillsammans med fastighetsavgifter och specialdestinerade tillskott blir totalsumman för 2009 närmare 5 miljoner kronor. Hofors kommun har fått bättre planeringsförutsättningar för kommande år.

Samtidigt måste Hofors nuvarande maktkonstellation – s, v och mp – börja tänka i nya banor; att varje år täcka förluster hos Hoforshus med dess tomma lägenheter och inte minst täcka förluster vid rivningar hos detta bolag, är inte i längden fruktbärande!

 

Försäljning av nämnda bolags fastigheter till andra aktörer är ett måste! Detta krav finns också i en lagd motion till kommande fullmäktige – nu vänder vi trenden.

 

 

Allians Hofors kommun

 

 

 

Ziita Eriksson, m

 

 

 

Alf Persson, m

 

 

 

Per Tjerneld, m

 

 

 

Daniel Nyström, m

 

 

 

Hans Backman, fp

 

 

 

Lennart Elfström, fp

 

 

 

Henrik Björkman, c

 

 

 

Hans Larsson, c

 

 

 

Ingemar Kalén, kd

 

 

 

Henrik Björkman, c

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons