Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmäl när du kört på ett djur!

6 augusti, strax efter 07.00, kom jag cyklande på Skånbergsvägen i Gävle. Jag såg ett par personer stå och titta på ett trafikskadat djur på vägbanan. Det var en viltolycka där en grävling hade blivit påkörd.

Annons

Den som hade kört på djuret var inte kvar på plats och hade uppenbart inte tagit sig den lilla tiden som krävdes för att se efter om djuret levde eller inte. Nu levde djuret och var svårt skadat samtidigt som det rörde på sig. Det var alldeles uppenbart att djuret led svårt.

Ett stort till de cyklister som hade civilkuraget att stanna för att försöka lösa situationen och framför allt till den person som lånade ut sin slägga så att man kunde göra slut på lidandet. Det är uppenbart att det behövs upplysning i denna fråga. Har man kört på ett djur och inte anmäler detta till polisen är det att betrakta som smitning. Med tanke på det oerhörda lidande någon orsakade denna grävling så är ärendet polisanmält som smitning ifrån olycksplats.

Jag hoppas att den, eller de, som har framfört det aktuella fordonet, eller den som vet vem som har gjort det, har vänligheten att ringa till polisen och berätta detta.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons