Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det inte sjukvård som ska bedrivas?

Alltför ofta läser vi om besparingar inom sjukvården på grund av för liten ekonomi. Det ska sparas, men tydligen enbart på personal (anställningsstopp) samt tillgänglighet för patienter.

Annons

Den personal som finns kvar ska arbeta snabbare, vilket är svårt med tanke på säkerhet och dokumentationskrav. Antalet vårdplatser minskar med överbeläggningar som följd. Tillgängligheten minskar för patienterna.

Men varför ingen besparing på administrativa befattningar? Det är den del som minst behövs inom vården. Tillsätt gärna en arbetsgrupp bestående av representanter som direkt arbetar med patienter och låt dem rationalisera bort överflödig administration, konsulter och nyinsatta chefsfunktioner (alltså ombytta roller). Här kan miljoner sparas.

Som ett exempel: under hösten arbetar fyra personer med ett projekt för att klassificera medarbetare.

Fråga till beslutsfattare inom landstinget:

Ni tillåter ”administrationen” att expandera men reducerar personal och patienttillgänglighet. Är det inte sjukvård som ska bedrivas?

Berätta för personal/skattebetalare, exempelvis vad det kostar att bygga om gamla SOS-huset med glasverandor som inte kommer patienter tillgodo. Räcker 30 miljoner som kostnad?

Berätta även vad nya skrivbord, stolar, datorer och telefoner kostar. Kontorsutrustningen från de gamla arbetsplatserna, är den trasig?

Gäller inte sparkraven för landstinget här?

Är det inte samma plånbok?

Ing-Marie

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons