Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är S-ideologi viktigare än sunt förnuft?

Regeringen med Magdalena Andersson i spetsen vill halvera skatteavdraget för rot och rut.

Annons

Vi har under ett antal år sett hur de vita arbetstillfällena inom delar av tjänstesektorn har ökat markant. Detta är till gagn för många anställda som genom att betala skatt får ta del av sociala förmåner, säkrad pension och inte minst en fast anställning. För staten ger de ökade arbetstillfällena källskatter, arbetsgivaravgifter och bolagsskatter.

Enligt Almega, tjänsteföretagens arbetsgivarorganisation, har rut-branschen under de senaste fem åren ökat med 20 procent årligen. Det finns heller inga tecken på avmattning. Drygt hälften av de anställda är utrikesfödda och 25 procent är under 26 år.

Regeringen vill nu halvera möjligheten till skatteavdrag, bland annat med motiveringen att de som utnyttjar rot-och rut-avdrag säkert har råd att betala själva. Tror Magdalena Andersson att det är så det fungerar i verkligheten? Med försämrade regler minskar kundunderlaget och företagen stramar åt. Resultatet kommer att bli en återgång till svartarbete med osäkerhet för individen som följd. Är det vad regeringen kallar ansvarsfull politik? Det känns som socialdemokratisk ideologi är viktigare än sunt förnuft.

 Elisabet Stålhem Hägersten (M)

Jennifer Lind

vd Städsällskapet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons